Prečo odporúčame každému nášmu študentovi pozerať rozprávku Peppa Pig?

jún 17, 2018 | Nezaradené

Existuje naozaj mnoho spôsobov ako sa učiť nový jazyk. Od žitia v cudzine, cez vzdelávacie appky, samovzdelávanie až po jazykové kurzy- na ktorých ste mimochodom u nás vítaní a môžete si vybrať z našej ponuky tu ☺ Ale ak nechcete čítať stále tie isté odporúčania tak naša rada na naučenie cudzieho jazyka vrátane francúzštiny je, aby ste zaradili pozeranie rozprávky Peppa Pig do vášho repertoáru.

Stačí otvoriť Youtube, zadať “Peppa Pig français” (alebo lubovoľne iný jazyk ako angličtina, nemčina, ruština…) a môžete sa do toho pustiť, naozaj nič jednoduchšie neexistuje. U ľudí, čo majú deti to je určite známa firma, pre ostatných je to nové ešte nepreskúmané teritórium. Ak si myslíte, že Peppa Pig je infantilná rozprávka pre predškolákov tak ste na omyle. Aj dospelý človek sa na nej schuti zasmeje. Obsahuje veľa láskavej irónie, vtipných situácii a mnoho zábavných cliché (vidíte francúzština je všade ☺).

Prečo Peppa Pig?

Zachytáva bežné životné situácie, akými sú hranie na ihrisku. Rodinní príslušníci a výlety jednej rodiny prasiatok, ktorej hlavná hrdinka je prasiatko Peppa, následne jej brat George, rodičia, Papa Pig a Maman Pig. Samozrejme vystupuje aj celý zástup jej kamarátov, z ktorých každý predstavuje jeden druh zvieraťa. Všetko sa nesie v pozitívnej rovine plnej dobrej nálady.

Vzdelávací charakter

Peppa Pig je koncipovaná pre deti, ktoré majú obmedzenú slovnú zásobu, učia sa ešte len tvoriť vety a majú základnú znalosť gramatiky. Už ste sa našli? Áno ste to aj Vy. Máte možnosť oboznámiť sa s jednoduchými dialógmi, s autentickým prízvukom a v základnej nekomplikovanej forme. Zároveň je to perfektný spôsob ako začať a dostať do ucha jazyk. Peppa ako aj všetky postavy navyše rozprávajú pomaly tak, aby im deti jasne rozumeli. Áno, rovnako ako Vy. Ďalšou výhodou je, že každá epizóda má 5 min. Preto si viete jednu časť pozrieť aj viac krát a pochytiť maximum zo slovnej zásoby ako aj gramatických javov.

Ak máte deti, c’est gagné! Pustite im 20 min za deň rozprávku vo francúzštine a pozerajte s nimi. Môžete si vysvetlovať situácie spolu, trávite spolu čas, vzdelávate sa a ešte sa aj spolu zabávate. Čo viac chcieť? Eh oui, la vie est belle !